Dit is de reden waarom je regelmatig je planten schoon moet maken

Je planten schoonmaken. Iets waar we niet veel bij stil staan en wat we vaak vergeten. Tot voor kort deed ik het ook niet, maar eigenlijk is het heel belangrijk. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Waarom is het schoonmaken van de bladeren van je plant zo belangrijk?

Fotosynthese

Planten nemen zonlicht op door middel van hun bladeren, ze zetten dit zonlicht om door fotosynthese. Hierdoor kan de plant groeien. Wanneer er stof, uitlaatgassen en andere stoffen op het oppervlak van de bladeren komt te liggen, is het voor de plant uiteraard lastiger om het zonlicht op te nemen. Wanneer je de stofdeeltjes niet verwijdert kan je plant verstikken en dood gaan.

Ziektes en plagen

Veel ziektes en plagen bevinden zich op de bladeren van je plant. Wanneer je de bladeren regelmatig reinigt maken deze beestjes minder kans. Je kan op deze manier voorkomen dat er plagen ontstaan, maar je ziet het ook snel wanneer er beestjes op de bladeren zitten. Deze kan je dan makkelijk weghalen met een doekje of op een andere manier bestrijden.

Hoe maak je de bladeren schoon?

Je kan de blaadjes van je planten schoon maken met een vochtige doek met water. Maar ook een douche zullen veel planten waarderen, kijk van tevoren wel even welke planten hier tegen kunnen.

Voor extra bescherming tegen ziektes en plagen kan je wat neemolie mengen met water. Neemolie doodt plagen en eitjes van het ongedierte op je plant. Meng hiervoor een theelepel koudgeperste neemolie met 1 liter water.

Maak jij de bladeren van je planten regelmatig schoon?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.