Voeg wat kleur toe met deze 5 roze planten

Mooi roze is niet lelijk. Tof hoor al dat groen, maar soms hebben we ook behoefte aan een fellere kleur in ons interieur. Goed nieuws, want er zijn zelfs roze planten te vinden! Volledig natuurlijk en met de mooiste patronen. Hoe gaaf is dat!

Ficus Elastica Belize

Deze knapperd heeft een rozige rand rondom het groen op zijn bladeren. Ook de onderkant van de bladeren heeft een lichtroze tint. Hij krijgt graag één keer per week een slokje water, verder doet hij niet zo moeilijk.

Fittonia

De Fitonia heeft een tof mozaïek patroon op zijn bladeren. De plant is er in verschillende felle kleuren, waaronder meerdere roze varianten. Ook de Fittonia houdt van vochtige grond. Geef eens per week water, maar zorg dat hij geen natte voeten krijgt.

Maranta Fascinator

De opvallende roze nerven van deze plant zijn een echte eyecatcher! De Maranta is een tropische plant die graag in licht vochtige grond staat. Eén keer per week water geven zou voldoende moeten zijn voor deze beauty.

Calathea Ornata Sanderiana

Hoe mooi is deze plant! De roze strepen lijken wel met de hand op de bladeren geschilderd. Naar mijn mening is dit één van de mooiste planten die er is, en een plant die nog steeds bovenaan mijn verlanglijstje staat. Geef deze plant regelmatig water om de grond vochtig te houden.

Caladium

Deze bijzondere plant groeit uit een knolletje en heeft super mooie, bijna doorzichtige bladeren. De plant is er in veel verschillende kleuren, maar de roze variant is wel héél gaaf!. Qua verzorging is de plant iets moeilijker. We zullen daarom binnenkort een hele blog aan deze bijzondere plant wijden.

Welke roze plant vind jij het mooist?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.