Verzorging van de Musa Dwarf (Bananenplant)

Zo veel verschillende planten, zo veel verschillende wensen. Iedere plant is anders en verdient dan ook andere verzorging. Maar bij zoveel verschillende planten zie je soms door … de planten het bos niet meer. In deze nieuwe rubriek vertellen we je hoe je ervoor kunt zorgen dat je planten helemaal tevreden zullen zijn. Deze week vertellen we je graag meer over de verzorging van de Musa Dwarf, oftewel de bananenplant.

Hoeveel water heeft de Bananenplant nodig?

De Musa groeit van oorsprong in het regenwoud. De plant bestaat voor 80% uit water, hij houd dus wel van een extra slokje! Laat de aarde altijd licht vochtig en controleer in de zomer regelmatig of de plant genoeg water krijgt. Voorkom wel dat de pot een zwembad wordt, want daar kunnen de wortels niet goed tegen.  

De bananenplant houd wel van een hoge luchtvochtigheid, besproei hem 1 à 2 keer per week om de tropische omstandigheden na te bootsen.

Hints van de plant:

Hangen de bladeren slap? Dan heeft je bananenplant dorst en mag je wat extra water geven.

Extra voeding

Geef je Musa in de zomer één keer in de twee weken plantenvoeding. Het is een snelle groeier die dit erg zal waarderen.

De ideale plek voor de Musa

De Bananenplant staat het liefst zoveel mogelijk in de zon. Soms kan de zon wat te fel zijn voor je plant, laat hem dan langzaam wennen en zet hem steeds iets dichter bij het raam.

Worden de bladeren geel? Verplaats de plant dan wat verder van het raam af, vaak is dit een teken van teveel zon.

Krijgt je plant geen nieuwe bladeren, dan staat hij misschien te donker en mag hij dichter naar het raam worden verplaatst.

 

De Bananenplant verpotten

De Musa is een snelle groeier. Verpot de bananenplant daarom elke twee jaar naar een grotere pot (minimaal 20% groter dan de huidige pot). De plant krijgt dan weer voedingsstoffen uit de nieuwe potgrond en heeft meer ruimte om verder te groeien.

Je kan de plant het best verpotten in de lente of het begin van de zomer, gedurende de groeiperiode van de plant, dan kan hij beter herstellen van eventuele wortelschade.

Veelvoorkomende ziektes

De bananenplant krijgt niet snel last van ziektes. Controleer de plant voor de zekerheid toch regelmatig op gekke plekjes en beestjes.

Krijgen de onderste bladeren bruine randen? Geen paniek, dit is normaal. Je kan de bladeren afknippen, deze worden dan vanzelf vervangen door nieuw blad.

Heb je nog geen Bananenplant in huis? Maar wil je deze wel graag?

Klik hier om naar de shop te gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.