Verzorging van de Dracaena

Zo veel verschillende planten, zo veel verschillende wensen. Iedere plant is anders en verdient dan ook andere verzorging. Maar bij zoveel verschillende planten zie je soms door … de planten het bos niet meer. In deze nieuwe rubriek vertellen we je hoe je ervoor kunt zorgen dat je planten helemaal tevreden zullen zijn. Deze week vertellen we je graag meer over de verzorging van de Dracaena

Hoeveel water heeft de Dracaena nodig?

De Draceana komt van oorsprong uit de woestijn. Laat de potgrond tussendoor opdrogen voordat je weer water geeft. Als leidraad kan je in de zomer 1x in de 1 tot 2 weken aanhouden, en vanaf de herfst eens in de 3 tot 4 weken.

Vergeet je een keertje water te geven? Geen probleem, daar kan deze plant wel tegen!

Hints van de plant:

Wordt de stam zacht? Dan heeft je Dracaena waarschijnlijk last van wortelrot.

Extra voeding

De Draceana heeft in principe geen extra voeding nodig. Wil je toch wat voeding geven? Geef dan een klein beetje voeding in de zomer.

De ideale plek voor de Dracaena

De Dracaena staat overdag graag 3 uur in indirect zonlicht. Verder maakt het hem niet zoveel uit, zolang hij maar niet in de felle zon staat. Vlak voor een raam vind hij minder prettig in verband met de zon. Wil je je Dracaena toch bij een raam zetten? Laat hem in de winter dan langzaam wennen.
Draai je Dracanea regelmatig om een mooie gelijkmatige plant te krijgen

Wanneer de Dracaena te veel in de zon staat kunnen de bladeren bruin verkleuren, verplaats ‘m dan naar een andere plek uit de felle zon.

De Dracaena verpotten

Verpot de Dracaena elke twee jaar naar een grotere pot (minimaal 20% groter dan de huidige pot). De plant krijgt dan weer voedingsstoffen uit de nieuwe potgrond en heeft meer ruimte om verder te groeien. Overstoppen naar een grotere pot kan het beste in de lente, als de Dracaena in zijn groeifase is.

Veelvoorkomende ziektes

De Dracaena is vatbaar voor verschillende soorten luis. Controleer de plant regelmatig op plaatsen waar het blad dicht op elkaar groeit.
Wolluis kan het gevolg zijn van tocht, besproeien met warm water of een warme douche kunnen dan helpen om de wolluis te bestrijden.

Heb je nog geen Dracaena in huis? Maar wil je deze wel graag?

Klik hier om naar de shop te gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.