Verzorging van de Aloë Vera

Zo veel verschillende planten, zo veel verschillende wensen. Iedere plant is anders en verdient dan ook andere verzorging. Maar bij zoveel verschillende planten zie je soms door … de planten het bos niet meer. In deze nieuwe rubriek vertellen we je hoe je ervoor kunt zorgen dat je planten helemaal tevreden zullen zijn. Deze week vertellen we je graag meer of de verzorging van de Aloë Vera.


Hoeveel water heeft de Aloë Vera nodig?

De Aloë Vera is een vetplant die maar weinig water nodig heeft. Deze bijzondere plant is dan ook in staat om water op te slaan in de stam en de bladeren voor later. In de zomer kan je de Aloë Vera ongeveer 1 keer per week water geven. Maar let goed op de grond, is deze nog vochtig sla dan een keertje over. In de wintermaanden heeft de plant ongeveer maar 1 keer per maand een beetje water nodig.

Hints van de plant:

Worden de bladeren een beetje bruinig en zacht? Dan heeft de plant iets te veel water gekregen

Trekken de punten van de bladeren een beetje samen verkleuren de bladeren rood? Dan heeft de Aloë Vera dorst en kan je ‘m weer een beetje water geven.


Extra voeding

De Aloë Vera heeft geen extra plantenvoeding nodig, van origine groeit deze plant in voedselarme grond. Wil je er toch voor zorgen dat de groei wordt gestimuleerd? Gebruik dan een heeeel klein beetje plantenvoeding geschikt voor cactussen. Maar let op te veel kan schadelijk zijn voor de plant!


De ideale plek voor de Aloë Vera

Qua standplaats is de Aloë Vera niet heel kieskeurig. Zet ‘m bij voorkeur op een lichte standplaats, dit zal er voor zorgen dat de plant nog sneller zal groeien. Ook direct zonlicht is voor de Aloë Vera geen probleem, zo kan deze plant ook prima in de zomer buiten staan. Kies er wel voor om dit geleidelijk aan op te bouwen. Wanneer je er voor kiest om de plant ineens in het volle zonlicht te zetten kan het gebeuren dat de bladeren geel verkleuren.

Wanneer je er voor kiest om de plant op een donkerdere plek neer te zetten, verder van het raam, let dan wel goed op de hoeveelheid water die je geeft. Staat de plant namelijk op een plek met minder zonlicht dan zal de Aloë Vera ook minder water gebruiken. Dit kan tot gevolg hebben dat je eerder last zal hebben van wortelrot.


De Aloë Vera verpotten

In tegenstelling tot andere vetplanten is de Aloë Vera een kei in groeien. Kies er ongeveer voor om eens in de 2 jaar over te stappen naar een grotere pot. Dit kan je het beste doen in het voorjaar. De plant zit dan in het groeiseizoen en is dan beter in staat om eventuele beschadigingen aan de wortels te herstellen.


Veelvoorkomende ziektes

Goed nieuws! Wanneer je de plant goed verzorgt, dan heeft deze plant niet snel last van ongedierte of ziektes.


Heb je nog geen Aloë Vera in huis? Maar wil je deze wel graag?
Klik hier om naar de shop te gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.