Top 10 luchtzuiverende Planten

Naast dat ze er super tof uit zien hebben een  aantal kamerplanten nog een groot voordeel, ze zorgen voor een beter klimaat in huis. Luchtzuiverende planten zijn daarom onze favoriete planten. In deze blog laten wij je de 10 tofste planten zien die bij zullen dragen aan een schonere lucht. Hoe meer planten je in huis hebt, hoe beter. En extra leuk, je shopt ze eenvoudig in de shop, door op de afbeeldingen te klikken!

1. Aloë Vera

Deze veelzijdige plant heeft ook als kenmerk dat het een goede luchtzuiveraar is. Daarnaast is deze plant makkelijk om te verzorgen, met 1 keer in de twee weken een beetje water geven is deze toffe plant al tevreden

Luchtzuiverende planten Aloë Vera

2. Monstera

De populairste plant van dit moment! Deze karakteristieke plant heeft ook een sterk luchtzuiverende functie
én is ook nog super tof voor in jouw interieur! Wat wil je nog meer?

Luchtzuiverende planten Monstera

3. Krulvaren

Ben je op zoek naar een excentrieke plant die én makkelijk te verzorgen is én ook nog eens heel goed is in het zuiveren van de lucht? Stop met zoeken! Jij en de krulvaren zullen een perfecte match zijn.
Extra tof: De plant doet het ook goed in de badkamer!

Luchtzuiverende platen Krulvaren

4. Vioolplant

Deze toffe kamerplant is een echte verschijning met z’n grote groene bladeren. Zorg dat de plant op een lichte standplaats staat en geef ‘m regelmatig water. In ruil hiervoor zal hij jouw lucht zuiveren

Luchtzuiverende planten vioolplant

5. Dracaena

A.k.a. drakenboom of drakenbloedboom. Met deze plant geef je eenvoudig een tropisch tintje aan je interieur. De dracaena is makkelijk te verzorgen en daarom ook erg tof voor op kantoor. Wie wil er nou niet op een tropische bestemming werken?

Luchtzuiverende planten Dracaena

6 Rubberboom

Deze plant heeft mooie stevige bladeren. Wat deze plant extra bijzonder maakt? Er loopt een lichtroze nerf door het blad!
Deze plant zal zorgen voor een goede luchtvochtigheid en een schonere lucht!

Luchtzuiverende planten Rubberboom

7. Lepelplant

Jaren geleden deed de NASA een onderzoek naar de luchtzuiverende werking van veel planten? En wat denk je? Deze plant kwam wel heel goed uit de test! De lepelplant werkt sterk luchtzuiverend, kan schadelijke stoffen in de lucht afbreken én de luchtvochtigheid verbeteren. Dat maakt deze plant dan ook zeer geschikt voor huizen met weinig ventilatie.

Luchtzuiverende planten Lepelplant

8. Graslelie

Qua verzorging is de graslelie echt super makkelijk! Gebruik deze plant als hangplant of juist in een staande pot zodat de bladeren mooi over de rand zullen hangen.

Luchtzuiverende planten Graslelie

9. Philodendron

Wanneer je op zoek bent naar een echte luchtverfrisser, dan is de philodendron atom echt iets voor jou! De mooie grote bladeren zorgen voor een luchtzuiverende werking. Hoewel je het op her eerste ook niet zou zeggen, is deze plant een echte klimplant. Plaats ter ondersteuning een mosstok zodat de plant goed kan klimmen

Luchtzuiverende planten Philodendron

10. Ananasplant

Het bijzondere van de ananasplant? Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag. Daarom wordt er ook wel beweerd dat deze plant de oplossing tegen snurken zou zijn!

Luchtzuiverende planten Ananasplant

Tip: Wil je nog even verder neuzen tussen de luchtzuiverende planten?
In de categorie “luchtzuiverende planten” in de shop vind je nog veel meer toffe planten die zorgen voor een goed klimaat in huis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.