Review: Schefflera op Lava Steen van Bloompost

Bloompost, waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, misschien heb je zelfs al een cadeautje via Bloompost mogen ontvangen. Mocht je het nog niet kennen, Bloompost verzend planten en bloemen als (brievenbus)pakketjes, erg leuk om cadeau te geven!
Zelf hadden we al diverse cadeautjes via Bloompost naar vrienden en familie verstuurd
Soms misschien een klein tikkeltje jaloers, omdat het zo leuk is. Nu was mijn zus een tijdje terug jarig en vonden we dat zij aan de beurt was. We bestelden voor haar de Schefflera op Lava Steen.

Het cadeau werd op tijd geleverd in een ruime kartonnen doos, zodat de plant niet kon beschadigen. De plant met bijzondere bladeren groeit op een lava steen en haalt hier zijn water en voeding uit. Oorspronkelijk komt de Schefflera uit Australië, maar tegenwoordig wordt hij ook opgekweekt in Nederland. De plant wordt ook wel “vingerboom” genoemd, tijdens de groei ontstaan er nieuwe handvormige bladeren.

Verzorging

Een voordeel is nog dat deze plant erg makkelijk te verzorgen is. De lavasteen staat op een sierbakje. Het enige wat je hoeft te doen is het sierbakje voor 2/3 deel vullen met water en er voor zorgen dat er constant een klein bodempje water in het sierbakje ligt. Om te voorkomen dat de lavasteen wit zal uitslaan, is het aan te raden om hiervoor regenwater te gebruiken. In leidingwater zit namelijk nogal wat kalk. In het begin haalt de plant voeding uit de lavasteen, naderhand kan je dit aanvullen met een heel klein beetje plantenvoeding.

Tip: Bij ons was op de lavasteen na een tijdje een klein beetje witte schimmel ontstaan, we hebben hier contact over gehad met Bloompost. Zij gaven aan dat dit met een klein borsteltje, zoals een tandenborstel verwijdert kan worden. Daarnaast raadden zij ook aan om de lavasteen toch af en toe de kans te geven om op te drogen.

De schefflera vind het fijn om op een lichte standplaats te staan, maar niet in direct zonlicht.

En dat is het, makkelijker kan toch niet?

Kortom wij zouden de Schefflera op lava steen zeker aanraden, een toffe variatie  op de  “standaard” planten en makkelijk in het onderhoud!

Mocht je net zo enthousiast over de Schefflera zijn als wij, koop dan hier jouw eigen Schefflera, of geef ‘m cadeau aan iemand anders!

(Bloompost verkoopt deze plant niet meer, je kan de schefflera wel bestellen bij plantje.nl)

Heb jij deze plant als eens gezien? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

2 Reacties

 1. K.p.luimee

  Vraagje wij hebben div bruine bladeren en vallen er dan af moet je deze afknippen
  Graag hierop u antwoord

  Antwoord
  • admin

   Hallo K.P. Luimee, Wanneer de plant veel bruine bladeren heeft kan het soms inderdaad beter zijn om de plant terug te snoeien of deze bladeren te verwijderen, zodat de energie van de plant naar de gezonde bladeren kan. Daarnaast is het ook aan te raden om de plant te checken op ziektes en plagen, dit kan namelijk ook effect hebben op de bladeren. Kijk verder ook zeker naar de algemene verzorging. Staat de plant de plant op een goede plek, of staat deze te licht of te donker? Ook een plek met tocht of vlakbij de radiator kan een ongustig effect hebben op je plant. Ten slotte kan het ook liggen aan het bewateringsschema, kijk even of je plant niet te nat of te droog staat. Je zou de plant ook eventueel kunnen verpotten en checken op wortelrot. Hopelijk kom je hiermee verder. Mocht je ergens niet uitkomen, laat het ons dan vooral weten.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.