Planten EHBO: Help! Er groeit een paddenstoel naast mijn plant.

Dit was onze eerste gedachte toen we tijdens één van onze planteninspecties een paddenstoel boven de grond uit zagen steken. Is het gevaarlijk en schadelijk voor je plant? Je leest het in deze blog.

Waarom groeit er een paddenstoel naast mijn kamerplant?

Geen paniek een paddenstoel bij je kamerplanten kan geen kwaad.

Planten zijn eigenlijk allemaal kleine ecosystemen. Het kan zijn dat je potgrond al paddenstoel sporen bevatte, wanneer je plant dan veel water krijgt ontstaan er paddenstoelen. Een paddenstoel is niet schadelijk voor je plant, sterker nog het kan je plant zelfs van goede voedingsstoffen voorzien!

Je kan de paddenstoel dus gewoon laten zitten. Maar we begrijpen het als je het een vies gezicht vindt, en ook voor kinderen en huisdieren kan een paddenstoel gevaarlijk zijn.

Wat kan je er aan doen:

  1. Graaf de paddenstoel uit met behulp van een schepje en geef de plant in het vervolg eventueel wat minder water (let op! Soms zijn de omstandigheden gewoon goed en is een vochtige grond juist essentieel voor je plant).
  2. Maak gebruik van een drainage pot met gaten, zodat overtollig water uit de pot kan lopen en het geen zwembad onderin de pot wordt.
  3. Verpot je plant en vervang de aarde, wanneer de paddenstoelen terug blijven groeien kan het helpen om de aarde geheel te vervangen. Maar het is wel een natuurlijk proces, helemaal voorkomen dat er een paddenstoel bij je plant groeit kan je natuurlijk nooit …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.