Je planten inpakken voor je verhuizing, hoe doe je dat?

Wanneer je gaat verhuizen dan wil je natuurlijk je zelf gecreƫerde urban jungle ook meenemen. Maar hoe kan je dit het beste doen en hoe zorg je ervoor dat je planten de verhuizing goed doorkomen? In deze blog geven we je een aantal tips!

Geef je planten een aantal dagen voor de verhuizing al wat minder water. Let hierbij wel goed op het soort plant. Sommige planten kunnen prima een paar dagen zonder water, terwijl het bij andere planten slimmer is om nog wel wat water te geven, maar dan wat minder dan normaal. Doordat je minder water geeft voorkom je niet alleen dat het een zooitje wordt tijdens het verplaatsen, maar het scheelt ook nog eens qua flink qua gewicht.

Zeker wanneer je van plan bent om meerdere planten in 1 doos te vervoeren is het slim om ruim van te voren je planten te controleren op beestjes en ziektes. Deze kunnen zich anders snel verspreiden wanneer je deze dicht bij elkaar zet. Wanneer je dit ruim van te voren doet heb je nog genoeg tijd om dit te bestrijden.

Zeker in de winter is het belangrijk om je planten te beschermen tegen de kou. Hiervoor kan je het beste gebruik maken van dekens voor grote planten. Voor de kleine planten is inpakpapier en / of bubbeltjesplastic voldoende.

Ga je daarentegen in de zomer verhuizen, let er dan op dat jouw planten niet te lang staan te wachten in de volle zon, wanneer je planten dit niet zijn gewend kunnen ze zomaar verbranden.

Kleine planten kan je meenemen in een verhuisdoos. Kies uiteraard wel voor een stevige verhuisdoos en laad deze niet te zwaar, zo voorkom je dat tijdens het tillen je planten door de bodem zo op de stoep vallen. Pak de planten pas op het allerlaatste moment in, eenmaal ingepakt krijgen ze namelijk bijna geen licht meer. De kleine planten kan je voorzichtig met pot en al in inpakpapier wikkelen en in een verhuisdozen zetten. Om te voorkomen dat dit gaat schuiven, kan je de plant met behulp van wat handdoeken klem zetten. De grote planten kan je in een deken inpakken.

Aangekomen op de nieuwe plek kan je de planten een nieuwe fijne plek geven. Let hier goed op dat de omgeving vrijwel hetzelfde is als in het vorige huis, zodat de plant niet in een keer een klap krijgt, bijvoorbeeld qua verschil in temperatuur of licht. Mochten de omgevingsfactoren voor de plant anders zijn, laat deze dan hier geleidelijk aan wennen. Dit kun je doen door de plant bijvoorbeeld steeds een klein stukje meer op de lichte plek te zetten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.