In de spotlight, bijzondere kamerplanten: #4 Pilea Peperomioides , Pannenkoekenplant

Elke maand lichten we een plant uit. Niet zomaar planten, maar planten met een bijzonder uiterlijk of verhaal, die het verdienen om in de spotlight te staan.
Deze week is de Pannenkoekenplant aan de beurt!


Naam

Pilea Peperomioides beter bekend als de pannenkoekenplant. De naam is logisch, de bladeren lijken op kleine pannenkoekjes.  


Waar komt hij vandaan?

Oorspronkelijk komt deze plant uit China. De pannenkoekenplant is ook wel bekend onder de naam Chinese Money Plant. Het verhaal gaat dat wanneer je muntjes in de aarde stopt, de plant voor welvaart zal zorgen. Hoe tof is dat? 😊

Ook in de jaren ’70 was deze plant al erg populair. En nu is de pannekoekenplant natuurlijk ook niet weg te denken uit de moderne urban jungle.


Verzorging: Hoeveel water en voeding heeft hij nodig?

De pannenkoekenplant is een plant die makkelijk te verzorgen is. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, eens per week een beetje water geven zal voldoende zijn. Je kan er ook nog voor kiezen om zo af en toe de plant te sproeien met een plantenspuit.

Wanneer je de plant extra voeding wilt geven, doe dit dan in de zomer en in de lente. Een keer in de maand is voldoende.


Standplaats

Zet de pannenkoekenplant op een mooi plekje met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan er voorzorgen dat de bladeren zullen verschrompelen. Mochten de bladeren geel verkleuren, dan is dit een teken dat de plant op een te lichte plek staat. Zie je juist geen nieuwe blaadjes verschijnen, dan zal de plek iets donker zijn en kan je beter op zoek naar een lichter plekje.


Giftig

De pannenkoekenplant is gelukkig niet giftig voor mensen en dieren!


Speciale kenmerken

Het komt niet heel vaak voor maar het zou kunnen dat de plant kleine witte bloemetjes krijgt.


Stekken

Stekken van de pannenkoekenplant is super simpel! Naast de grote moederplant zullen namelijk ook kleine nieuwe plantjes gaan groeien. Wanneer je nog heel even wacht tot deze iets groter zijn geworden, kan je deze voorzichtig los gaan maken.

  1. Plaats het stekje in een glaasje met water. Ververs het water regelmatig. Je zult zien dat er vanzelf worteltjes zullen ontstaan.
  2. Vervolgens kan je het stekje in de aarde plaatsen en kan je het plantje op dezelfde manier verzorgen als de volwassen versie. Makkelijker kan toch niet?

Koop hier je Pannenkoekenplant

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.