In de spotlight, bijzondere kamerplanten: #6 Musa, Bananenplant

Elke maand lichten we een plant uit. Niet zomaar planten, maar planten met een bijzonder uiterlijk of verhaal, die het verdienen om in de spotlight te staan.
Deze week is de bananenplant aan de beurt!

Naam

De Bananenplant heeft oorspronkelijk de naam Musa. In tegenstelling tot wat je zal verwachten zal de plant niet snel bananen produceren. Daarvoor is het klimaat in Nederland helaas niet tropisch genoeg.

Waar komt hij vandaan?

Oorspronkelijk komt deze plant uit Zuid-oost Azië en Australie.

Verzorging: Hoeveel water en voeding heeft hij nodig?

De Musa is een tropische plant en bestaat voor 80% uit water. Zorg er daarom voor dat de grond altijd licht vochtig is, eens per week een beetje water geven zal voldoende moeten zijn. Besproei de plant regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Houd wel in de gaten of je bananenplant niet met zijn voeten in het water staat, dat vind hij namelijk een stuk minder fijn!

Wanneer je de plant extra voeding wilt geven, doe dit dan in de zomer en in de lente. Een keer in de twee weken is voldoende.

Standplaats

De bananenplant is dol op zonlicht! Zet ‘m daarom op een lekkere lichte plek. De felle zon kan voor een nieuwe plant iets te veel van het goede zijn, laat ‘m dan langzaam wennen door ‘m steeds iets dichterbij te zetten. In verband met de luchtvochtigheid kan je de plant beter niet vlakbij de verwarming zetten.

Giftig

De Bananenplant is gelukkig niet giftig voor mensen en dieren!

Speciale kenmerken

De Musa is een hele snelle groeier en kan met gemak een enorme plant worden.

De plant heeft geen stam, deze wordt namelijk gevormd door alle bladeren. Na verloop van tijd zullen de onderste bladeren bruin worden en afsterven, dit is een normaal proces. Je kan de bladeren eventueel voorzichtig wegknippen als ze zijn verkleurt.

Stekken

Je kan de Musa heel gemakkelijk stekken. Naast de grote moederplant zullen namelijk ook kleine nieuwe plantjes gaan groeien. Wanneer je nog heel even wacht tot deze iets groter zijn geworden, kan je deze voorzichtig los gaan maken.

  1. Plaats het stekje in een glaasje met water. Ververs het water regelmatig. Je zult zien dat er vanzelf worteltjes zullen ontstaan.
  2. Vervolgens kan je het stekje in de aarde plaatsen en kan je het plantje op dezelfde manier verzorgen als de volwassen versie.

Koop hier je Bananenplant, musa

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.