How to: De luchtvochtigheid in huis verhogen

De luchtvochtigheid in huis, iets waar we niet dagelijks mee bezig zijn. Maar voor je planten is het wel degelijk belangrijk! Tegenwoordig hebben we steeds meer tropische planten in huis. We verzorgen ze goed en ze zien er ontzettend mooi uit. Maar toch zien we misschien iets over het hoofd. Veel van deze planten groeien in het wild in regenwouden en andere tropische gebieden. In deze gebieden heerst een heel ander klimaat, met o.a. een hogere luchtvochtigheid. In deze blog vertellen we jou hoe jij eenvoudig kan zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in huis zodat je geliefde planten niets te kort zullen komen!


Je zult het misschien wel aan je planten zien. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is zullen je planten bijvoorbeeld bruine bladeren krijgen, of de bladeren zullen uitdrogen of opkrullen. Zonde natuurlijk! Helemaal als je weet dat dit probleem makkelijk op te lossen is!

Waarom is de luchtvochtigheid belangrijk voor planten?

Wanneer de plant via de bladeren meer vocht verdampt dan dat het aan kan vullen via de wortels, dan zal je plant er minder gezond uit gaan zien. Met name wanneer de verwarming in huis aanstaat zal de lucht droger zijn. Helaas zal meer water geven dit probleem niet oplossen. Maar geen zorgen dit probleem is eenvoudig te verhelpen!


Hoe verhoog je de luchtvochtigheid?

Met onderstaande tips zorg jij binnen een handomdraai voor een fijn klimaat in huis voor jouw planten!

Planten sproeien

Deze tip is heel eenvoudig. Vul een plantenspuit en spray de plant iedere dag een beetje. Let er wel op dat je niet de planten besproeit wanneer deze in de volle zon staan.

Neem je planten mee naar de badkamer

Dan bedoelen we niet dat je met je planten onder de douche gaat staan, maar zet ze gewoon eens in de badkamer tijdens het douchen. Op deze momenten zal er een hogere luchtvochtigheid in de badkamer zijn, dit vinden tropische planten helemaal top!

Luchtbevochtiger voor aan de radiator

Misschien heb je deze al eens eerder gezien. De bakjes die aan de radiator kan hangen vul je eenvoudig met water. Het water verdampt en de lucht wordt eenvoudig bevochtigd. Een nog goedkopere oplossing is om schaaltjes water op de verwarming te zetten.

Op zoek naar speciale planten!

Een aantal planten zoals de krulvaren en de lepelplant hebben het grote voordeel dat je ze ook nog eens de luchtvochtigheid in huis zullen verhogen. Hoe tof is dat? Door meer planten te plaatsen help je weer andere planten! Wij zeggen doen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.