DIY: Een simpele plantenhanger binnen een minuut

Planten zijn super leuk om neer te zetten, maar ook heel tof om op te hangen. Macramé is tegenwoordig weer helemaal hot. En je ziet dan ook weer veel gave retro plantenhangers voorbij komen. Maar wist je dat je deze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Dit kun je op verschillende manieren doen. In deze blog vind je een toffe DIY om binnen 1 minuut een handige eenvoudige plantenhanger te maken.

Wat heb je nodig:

Wat dikker garen, bijvoorbeeld macramégaren
Een plantenpot
En natuurlijk een toffe plant.

Zo maak je de plantenhanger:

Knip het garen op maat, hiervoor kun je ongeveer 15 tot 16 keer de hoogte van de plantenpot aanhouden. Wil je een wat langere plantenhanger? Kies dan voor 18 tot 20 keer de hoogte van de pot.

In onderstaand filmpje vind je een handige tutorial voor deze hele simpele plantenhanger.

Wanneer je het leuk vind kun je eventueel ook nog wat grote houten kralen aan jouw plantenhanger toevoegen voor een echte boho vibe.

Ben je van plan om meerdere plantenhangers te maken? Kies er dan bijvoorbeeld voor om deze in verschillende lengtes te maken, op deze manier krijg je een tof effect dat de planten op verschillende hoogtes hangen.

Tip! Dit is ook leuk om met lege glazen potjes van bijvoorbeeld groente te doen. In deze potjes kun je eventueel kleine stekjes planten. Wanneer de plantjes wat zijn gegroeid kun je ze overpotten in wat grotere potten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.