DIY: Een avocadopit planten

Ik dacht altijd dat heel ingewikkeld zou zijn om avocadopitten te planten. Op internet kom je vaak verschillende tutorials tegen met satéprikkers, glaasjes water. En eerlijk is eerlijk het hield mij een beetje tegen om hiermee aan de slag te gaan. Tot ik een handig trucje op internet tegenkwam. Tot nu toe zijn al onze avocadopitten op deze manier uitgekomen. Ben je benieuwd hoe je dit zelf kunt doen? Lees dan vooral even verder.

Ik kwam deze tip tegen bij Mama Botanica. En sindsdien ben ik dus verkocht. Hier thuis verdwijnt geen enkele avocadopit meer in de groencontainer, elke pit wordt een tof avocadoboompje. En dit dus op een manier die waarschijnlijk veel makkelijker is dan je denkt.

Stap 1: Was de pit, en leg deze in een glas water voor ongeveer 1/2 dagen

Stap 2: Na 2 dagen haal je de pit uit het water en verwijder je met een mesje voorzichtig het bruine velletje dat rond de pit zit.

Stap 3: Wikkel de pit in keukenpapier en maak dit vochtig, stop dit vervolgens in een plastic zakje. Met name de hersluitbare zakjes van IKEA zijn hier hartstikke handig voor. Leg dit zakje vervolgens op een warme plek.

Stap 4: Controleer regelmatig of het keukenpapier nog vochtig is. Op den duur zal je zien dat de pit is opengebarsten en dat er wortels zijn ontstaan.

Stap 5: Wanneer de wortels ongeveer een paar centimeter lang zijn zet je de pit op water, let er op dan alleen de wortels in het water hangen, en dat de pit niet in het water hangt. Eventueel kan je hier een stukje karton voor gebruiken waarbij je een cirkel in het middel er uit knipt.

Stap 6: Wanneer de wortels flink zijn gegroeid kan je ervoor kiezen om de pit in de grond te zetten. Houdt de helft van de pit hierbij boven de aarde.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om stap 5 over te slaan en de pit met wortels voorzichtig in de aarde te zetten, dat kan ook.

Zo simpel is het 😉. Je zult zien dat je avocadopit snel zal groeien. Waarschijnlijk zullen er geen echte avocado’s in komen, maar het is wel een toffe (gratis) plant die goed past in iedere urban jungle.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.