Deze 5 planten zijn perfect voor in een donker huis!

Een toffe plant geeft je interieur direct een boost. Want zeg nou zelf, zonder planten kan een kamer vaak al saai en kil aandoen. Wanneer je weinig lichtinval in huis hebt is het lastiger om geschikte planten te vinden. Maar niet getreurd, er zijn genoeg planten die staan te trappelen om in een donkere omgeving te bivakkeren.

1. Monstera Deliciosa

Met zijn mooie grote gatenbladeren is de monstera de hype van dit moment en hij is ook nog eens luchtzuiverend! Geef je monstera regelmatig water en plaats een mosstok in de pot als hij groter wordt, zodat hij kan klimmen.

Luchtzuiverende planten Monstera

2. Kentiapalm (Howea Forsteriana)

Deze mooie grote palm is een echte eyecatcher. Zorg dat de grond altijd licht vochtig is en de kentiapalm is dik tevreden.

3. Calathea

De Calathea is een plant met bijzondere bladeren. Zijn bladeren kunnen namelijk bewegen, ’s nachts sluiten ze zich om ’s morgens weer open te gaan. Ook de calathea houdt van water, maar zorg dat er geen water onderin de pot blijft staan.

4. Sansevieria

De sansevieria is je beste vriend als je weleens vergeet om je planten water te geven. Deze plant kan eigenlijk alleen dood gaan als je ‘m teveel water geeft. Laat de grond tussen de gietbeurten goed drogen, voordat je weer water geeft. Naast zijn gemakkelijke karakter is deze plant ook luchtzuiverend.

Planten in de badkamer Sansevieria

5. Polyscias fabian

Een licht vochtige grond is ook voor deze plant een must. Om de luchtvochtigheid van de plant op peil te houden kan je ‘m regelmatig met wat water besproeien. In ruil voor deze verzorging voorziet hij je kamer van jungle vibes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.